Casemet


Casemet Group är ett finskt familjeföretag specialiserat på stålkapslingslösningar och legotillverkning av elektromekaniska och plåtkonstruktioner. I gruppen ingår Casemet Oy i S:t Michel och Casemet Oü i Pärnu.

Vår verksamhet styrs av en kultur för ständigt förbättring och företagets värderingar: partnerskap, excellens och tillväxt. Vi vill vara våra kunders bästa partner – vi lyssnar på våra kunder och förstår deras behov.

Historia

Verksamheten startade med försäljningen av metallkapslingsverksamheten, där Casemet Oy köpte S:t Michels fabrik, som grundades 1974, av Ensto-koncernen. Vårt företags rötter går tillbaka mer än 48 år - vi har lång erfarenhet och expertis inom området. Casemet har under åren fortsatt sin tillväxt genom förvärv och utökat sin verksamhet till Pärnu, Estland.

Vi utvecklar ständigt vår verksamhet på koncernnivå med ledning av målen i vår strategi. Utveckling av personalkompetens, automatisering och digitalisering, effektivitet och maskinlager är en del av vår konkurrenskraft.

Förra året gjorde Casemet Group den största maskininvesteringen i sin historia i en ny produktionslinje för plåttillverkning. Den nya automatiserade produktionslinjen Salvagnini S4 + P4 vid S:t Michels fabrik inkluderar lagring av råmaterial, stansning och bockning. I Pärnu har Casemet Oü satsat stort på bl.a. genom att bygga helt nya lokaler, rekrytera fler medarbetare, utöka produktionslinjer och utöka maskinbasen.

Vi har tagit betydande steg i våra utvecklingsprojekt. Vi har utvecklat automatiseringen av vår produktion, ökat kapaciteten och introducerat ny teknik. Jag är mycket stolt över hela vårt team och hur vi har genomfört vår strategi.

- Jukka Kokkonen, VD, Casemet Group