ANVÄNDNING AV KAKOR (COOKIES) PÅ WEBBSIDORNA

Vad är kakor?

Kakor är små textfiler, som webbplatsen lagrar på din dator eller mobiltelefon då du besöker webbplatsen. Kakor används allmänt för att webbplatser ska fungera eller för att effektivisera dem. De förmedlar även information till innehavaren av webbplatsen.

Hur använder vi kakor?

På webbplatsen använder vi Googles (Google Inc.) program Google Analytics, som underlättar uppföljningen av användningen av webbplatsen. För detta ändamål använder Google Analytics kakor, dvs. textfiler som överförs till användarens dator. Informationen som skapas av dessa kakor genom din användning av webbplatsen skickas vidare och lagras av Google. Användarens IP-adress anonymiseras innan den sänds till Google. Enligt Privacy Shield-certifieringen meddelar Google att man följer ramverken Privacy Shield i EU och USA. Google kan överföra informationen som Google Analytics samlat in till tredje part om det krävs enligt lag eller om en tredje part behandlar informationen för Googles räkning. I enlighet med Google Analytics användningsvillkor kommer Google inte att koppla samman registrerades IP-adresser med någon annan data som Google lagrar.
Google Analytics kakor som webbplatsen samlat:

_ga
Besökarna identifieras genom kakor.
Giltighetstid: 2 år.

Närmare information om Google Analytics kakor.

Du kan blockera användningen av Google Analytics kakor genom att ladda ned och ta i bruk alternativet Google Analytics Opt-out Browser Add-on.

Du kan blockera användningen av kakor på din dator helt genom att ändra din webbläsares inställningar. Var inställningarna finns beror på webbläsaren. Observera att många funktioner och tjänster förutsätter att webbplatsen lagrar de val du gör. Om du vill blockera kakor kommer du inte att kunna använda alla funktioner och tjänster.

Kakorna kan raderas en och en eller på en gång i alla webbläsare. Var denna funktion finns varierar mellan webbläsare. Via länkarna nedan får du anvisningar om inställningarna i din webbläsare.